Son Dakika
18 Nisan 2024 Perşembe

Uluslararası Yerli Düşünce Gençlik Şenliği Sona Erdi.

17 Nisan 2018 Salı, 14:43
Bu Haberi Paylaş!

Yerli Düşünce Derneği tarafından, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı ve Ordu Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen “1. Uluslararası Yerli Düşünce Gençlik Şenliği” sona erdi.

Asya’dan Afrika ve Avrupa’ya kadar uzanan 29 ülkeden 100 kişinin katıldığı şenliğe ev sahipliği yapan Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ünye Yunus Emre Kuruluş Gençlik Kampında yabancı öğrencileri misafir etti. Bungalov evlerde konaklayan öğrenciler 6 gün boyunca çeşitli faaliyetlerde bulundu.

“ÜLKELERİNE DÖNDÜKLERİNDE TÜRKİYE’NİN TURİZM ELÇİSİ OLACAKLAR”

Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, projenin amacının Türkiye’de okuyan yabancı öğrenciler arasındaki kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi olduğunu söyleyerek, “Yöresel kıyafetlerini giyip ülkeleriyle ilgili stant açan öğrenciler kültürlerini de birbirlerine anlatma imkânı buldu. Türkiye’nin muhtelif yerlerinde öğrenimlerini sürdüren, lisans, yüksek lisans ve doktora yapan gençler burada ülkelerinin temsilcisi olurken, öğrenimlerini tamamladıktan sonra kendi ülkelerine döndüklerinde aynı zamanda Türkiye elçisi olacaklardır” dedi.

“ÖĞRENCİLER KÜLTÜREL VE SANATSAL TANITIMLARINI YAPTI”

Etkinlikler kapsamında geleneksel el sanatlarından bakırcılık, çömlekçilik ve ebru sanatının tanıtımı yapılırken, farklı ülkelerden öğrenciler gerçekleştirdikleri sahne gösterisinde kendi dillerinde şarkılar, türküler, fıkralar, şiirler ve ülkelerindeki önemli şahsiyetler hakkında bilgi verdi.

DİZİ OYUNCULARI DA EŞLİK ETTİ

Gezi programları kapsamında öğrenciler, Yunus Emre türbesini ziyaret edip atlı spor tesisinde ata bindiler ve ardından Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ı makamında ziyaret edip teleferik ile Boztepe’ye çıktılar. Etkinliklere dizi oyuncuları Gaye Turgut Evin ve Burak Demir de eşlik etti.

“1. Uluslararası Yerli Düşünce Gençlik Şenliği”ne katılım sağlayan ülkeler ise şöyle: Afganistan, Azerbaycan, Bangladeş, Burkina Faso, Burundi, Çad, Fas, Filistin, Güney Kore, Gürcistan, Irak, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Komorlar, Libya, Mısır, Nijerya, Özbekistan, Romanya, Pakistan, Sudan, Suriye, Tunus, Türkmenistan, Uganda, Ukrayna, Ürdün ve Yemen.

Ordu ilinde düzenlenen şenliğe katılım sağlayan yabancı öğrencilerin yüzde 70’i doktora, yüzde 20’si yüksek lisans ve yüzde 10’u da lisans öğrencisi olarak yer aldı.


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design