Son Dakika
28 Mart 2024 Perşembe

Vali Balkanlıoğlu, Buradan Bir Meslek Edinerek Çıkınız

29 Nisan 2017 Cumartesi, 11:59
Bu Haberi Paylaş!

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda sosyal etkinlik kapsamında düzenlenen programa katıldı.
Programa Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, İl Jandarma Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, Vergi Mahkemesi Başkanı Samet Karakaya, Ordu E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Zeynel Abidin Portakal, cezaevi çalışanları ile hükümlü ve tutuklular katıldı.
Hükümlü ve tutuklulara yönelik  Ordu E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda  sosyal-kültürel  faaliyetler kapsamında gerçekleştirilen programda bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Sizlerle birlikte olduğumuz için çok mutlu olduk. Sizler dört duvar arasında, bizler ise dışarıdayız. Sizinle bizim aramızda son derece ince bir çizgi var. İnsanın suçlu ve suçsuz oluşu anlık birşeye bağlı. Şu anda dışarıda rahat geziyoruz ancak, sizlerin arasında da olabiliriz. Bu tamamen insanın yanlış yerde, yanlış zamanda, yanlış insanlarla karşılaşması ya da kaderin bir cilvesi şeklinde tecelli ediyor” diye konuştu.
“Bizler, sizleri farklı, toplumdan tecrit edilmiş insanlar olarak asla görmüyoruz. Sizlerin rehabilite edilmesi, topluma  yeniden kazandırılması, mümkünse buralarda bir meslek, bir sanat öğrenerek dışarıda çok daha rahat ve kolay  para kazanmanızı istiyoruz” diyen Vali Balkanlıoğlu, “Toplumun size çok ihtiyacı var. Dışarıda ne büyük tehlikeler memleketimizi bekliyor. Bir insanımızın bile feda edilmesini, toplumun dışına atılmasını asla kaldıramayız. Herkese ihtiyacımız var. Sizlerin buralarda olgun, iyi insanlar olarak eğitim  görmeniz, meslek sahibi olmanız, dışarıya çıktığınızda da insanlarla rahatça kaynaşmanız, bir daha cezaevlerine geri dönmemek üzere vatana ve millete faydalı birer birey olmanız son derece önem arzediyor.  Bu tür rehabilitasyon, farklı uygulamalar size hoşca vakit geçirterek yardımcı olacaktır.  Emeği  geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Ordu E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Zeynel Abidin Portakal ise yaptığı konuşmada “Amacımız, Cezaevinde bulunan hükümlü olsun, tutuklu olsun  cezaları  infaz edildikten sonra topluma kazandırmak. Burada insani koşullar çerçevesinde  cezaların infaz edilmesi için biz cezaevi yönetimi  olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu anlamda buradaki hükümlü ve tutuklulara sosyal aktivite çerçevesinde değişik  bir günleri  olsun, ayrı bir gün yaşatalım istedik. Derdimiz buradaki hükümlüler ve tutukluların topluma yararlı bireyler olmasıdır” diyerek, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, İl Jandarma Komutanı Albay Sedat Sarıkaya’ya katılımlarından dolayı teşekkürlerini sundu.
Düzenlenen etkinlikte tutuklu ve hükümlülere moral vermek amacıyla bir konser verildi. Etkinlikte hükümlü ve tutuklular, şarkılara ritim tutarak ve oynayarak eşlik etti.

Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design