Son Dakika
29 Mart 2024 Cuma

Vali Balkanlıoğlu, Sanayici ve İşadamları, Devletimizin ve Milletimizin Bel Kemiğidir

20 Haziran 2017 Salı, 22:53
Bu Haberi Paylaş!

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.
Ünye Çetdağı tesislerinde düzenlenen iftar programına, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor ve işadamları katıldı.
Ünye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen iftar programında bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Ünye, Türkiye’nin en güzel ilçelerinin başında geliyor. Ünye ismi bana hep güzelliği, iyiliği çağrıştırmıştır. Kaymakamlığa yeni başladığım dönemlerde Ordu’dan geçerken ‘acaba buralarda çalışır mıyım?’ diye içimden geçirmiştim ve bugün Ordu Valisi olarak çalışıyorum. Beni en çok şaşırtan konu Ünye’de bir Organize Sanayi Bölgesinin olmamasıydı. Afyon’da 5 Bin nüfuslu ilçelerde bile Organize Sanayi Bölgesi mevcut. Fatsa ve Ordu merkezde doluluk oranı o kadar fazla ki, İşadamlarımız bizlere her gün yer soruyor, bizler de yer yok yanıtını veriyoruz. Daha önce çok iyi gözetilmeden bazı kişilere yerler verilmiş onlarda depo yaparak şimdi yüksek fiyattan kiraya vermeye çalışıyor, sanayicilerin önünü kesiyorlar. İnşallah, burada böyle bir hata tekrarlanmaz. Gerçek sanayiciye, gerçek istihdam oluşturacak insanlara verilir. Bölgemiz biliyorsunuz teşvik kapsamında 5. bölge ama OSB yapılırsa 6. bölge teşviklerinden istifade ediyor. Teşvikten faydalanmak isteyen birçok işadamları da yer konusunda destek istiyorlar” diye konuştu.
Ordu’da geçim kaynağının fındığa bağımlı olduğunu hatırlatan Vali Balkanlıoğlu, “Geçim ve üretim paketlerine farklı alternatifler koymak gerekiyor.  Bunların başında da sanayi geliyor. Burada bir OSB’ye başlanmış. Tamamı devlet arazisi. Bakanlık kamulaştırma için 80 Milyon civarında para ayırmış. Sanayici ve işadamı olmak kolay değildir, cesaret meselesidir. Bu yola girdikten sonra sanayiciler sürekli pedal çevirmek, devamlı çalışmak, üretmek zorundasınız.  Sizler, Devletimizin, milletimizin bel kemiğisiniz. Her zaman yardımcı olmaya hazırız” şeklinde konuştu.
Konuşmasının son bölümünde, Ünye Limanı projesi ile ilgilide bilgi veren Vali Balkanlıoğlu, “Ünye Limanı’nın projesini de gördüm. Mükemmel bir proje olmuş. Hem konteynır limanı, hem balıkçı barınağı, hem de kruvazör gemilerinin de yanaştığı turizm amaçlı dev gibi bir tesis. Yapıldığında Ünye’yi, Ordu’yu deyim yerindeyse uçuracaktır” dedi ve Ünye Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine teşekkür etti.
Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise konuşmasında, “Bu yemekte şehri yönetenlerle birlikte ağırlıklı olarak Ünye’deki ticarete yön veren çok değerli ticaret erbaplarını görüyoruz. Her attığınız adım, zorlu bir adım. Yatırım yapmanın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Ünye’de son üç yıl içerisinde özel sektör vasıtasıyla Ünye Belediyesinin yaptırmış olduğu yatırımların toplam değeri 70 milyon. Ünye bir taraftan da turizm yatırımlarına ağırlık veriyor. İlçemizde kurulacak OSB ile ilgilide kamulaştırma çalışmalarında önemli adımlar atılacaktır. Tebligatlar vatandaşlara yapıldı. Üniversiteyle ilgili tahsis işlemlerimiz ise sona erdi ve alanla ilgili yerleşke planları imzalanıyor. İç Anadolu bağlantı yolunun projesi de 2018 yılının haziran ayında bitecek” diyerek teşekkür etti.
Oda olarak bu yıl beşinci iftar programını düzenlediklerini söyleyen Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor, yaptıkları faaliyetlerle ilgili bilgi vererek, “Daha sağlıklı hizmet vermek amacıyla oda binasında bazı düzenlemeler yaptık. Ayrıca, üyelerimizin birbirlerine alışverişte destek olmaları için kardeş işyeri projemizi hayata geçirdik. Çaybaşı ve Akkuş İlçelerimizde de bize bağlı üyelerimiz var. Bizlere her zaman destek olan Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu’na da şükranlarımızı arz ediyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından, vergi rekortmenlerine Vali İrfan Balkanlıoğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından plaketleri verildi.

Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design