Son Dakika
28 Mart 2024 Perşembe

Vali Yavuz, Fatsalı Sanayici ve İşadamlarıyla Bir Araya Geldi

12 Mayıs 2018 Cumartesi, 22:20
Bu Haberi Paylaş!

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen programda, Fatsalı sanayici ve işadamlarıyla bir araya gelerek, dertlerini, beklentilerini ve taleplerini dinledi.

Fatsa Belediyesi Spor Kompleksinde gerçekleştirilen programa, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Kılıçkaya, Ekonomi Bakanlığı bürokratları, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkanı Muharrem Aktepe, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş ve Fatsa Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı sanayici ve işadamları katıldı.

Programda bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, sanayicinin, yatırımcının önünü açmak ve yatırımı teşvik etmek için Hükümetin, Cumhuriyet tarihi boyunca görülmemiş teşvikler ve imkanlar sunduğunu ifade ederek, “Üreterek kalkınmayı hedefleyen Hükümetimiz, sanayicinin, yatırımcının önünü açmak için Cumhuriyet tarihi boyunca görülmemiş teşvik uygulamaları ve çeşitli imkanlar sunuyor. Bizler de bu teşvik ve imkanlardan yereldeki sanayici ve işadamlarımızı faydalandırabilmemiz için yatırım ofislerini geliştirmemiz lazım. Her Valiliğin yatırım ofisi olmalı. Sanayici, işadamı, yatırımcı kapı kapı dolaşmamalı. Kurum kurum gezmemeli. Valiliğe gelmeli ve bu yatırım ofislerinde tüm bürokratik işlemleri halledilmeli. Şu anda konuştuğumuz sistem budur. Eğer bu sistemi oturtabilirsek, sanayicimizin, işadamımızın, yatırımcımızın şikayet ettiği, serzenişte bulunduğu bir çok konuyu halletmiş oluruz. Üretmeyen toplumdan bir şey olmaz. Biz, işadamlarımızın çalışmasından, yatırım yapmasından memnun oluruz. Çünkü, bu ülke ancak üreterek kalkınabilir, üreterek, gelişebilir. Bunun için de bürokraside zihniyet değişikliği olması lazım. Bürokrasinin bazı kesiminde hala daha servet düşmanlığı var. Devlet servet düşmanlığı yapmaz. Aksine, sizlerin önünü açması lazım. Çünkü, sizler yatırım yapacaksınız ki, işsizlik azalsın, istihdam artsın, dışa bağımlılık azalsın, ülke gelişsin, kalkınsın. Biz, sizlerin her türlü sorununuzla yakından ilgilenmeye ve çözüm üretmeye devam edeceğiz. Yeter ki sizler, bu şehre, bu ülkeye yatırım yapma, işinizi büyütme fikrinizden, çabanızdan, gayretinizden asla vazgeçmeyin” dedi.

Ekonomi Bakanlığı bürokratları olarak bir yıldır tüm Türkiye’yi gezdiklerini ve iş dünyası ile bir araya geldiklerini belirten Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Kılıçkaya, “Bir yıldan buyana tüm illeri gezdik. Yaklaşık 2100 firma ile bire bir görüştük. Ordu’da 14 firma ile bire bir görüşmeler yapıyoruz. Bunu yapmamızın nedeni, sizlerin dertlerini, sıkıntılarını dinlemek. Sahada olmak. Sizlerden aldıklarımızı sayın Bakanımıza raporluyoruz. Kendi çözebileceğimiz konuları kendimiz çözüyoruz. Başka Bakanlıkları ilgilendiren konuları da onlara iletiyoruz. İkinci neden de, bizim son dönemlerde çıkardığımız teşvikler oldu. Bu teşvikleri, güncel mevzuat değişikliklerini ve faydalarını sizlere anlatmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Programda, Ekonomik Bakanlığı bürokratları tarafından Fatsalı sanayici ve işadamlarına teşvik uygulamaları, güncel mevzuat değişiklikleri hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

Fatsalı sanayici ve işadamlarının karşılaştığı sorun, sıkıntı, beklenti ve taleplerinin de dinlendiği toplantıda, Vali Seddar Yavuz ve Ekonomik Bakanlığı bürokratları tarafından çözüm önerileri dile getirildi. Bazı konular Ekonomi Bakanlığına iletilmek üzere not alındı.


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design