Son Dakika
18 Nisan 2024 Perşembe

Vali Yavuz, Okuma Etkinliği Gerçekleştiren Öğrencileri Kutladı

25 Mayıs 2018 Cuma, 08:39
Bu Haberi Paylaş!

Ordu Valisi Seddar Yavuz, “Okumak Yaşamaktır” projesi çerçevesinde, Ordu’nun değişik turistik mekanlarında kitap okuma etkinliği gerçekleştiren Perşembe Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerini kabul ederek, yaptıkları faaliyetten dolayı tebrik etti.

Perşembe ilçesindeki Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri, Okul Müdürü Derya Yazıcı ve öğretmen İlknur Şenel Süzgün ile birlikte Vali Seddar Yavuz’u ederek, “Okumak Yaşamaktır” projesi kapsamında gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgi verdiler.

Projenin Ordu ili temsilciliğini yapan Perşembe Cumhuriyet İlkokulu 3/A sınıfı öğretmeni İlknur Şenel Süzgün, “Okumak Yaşamaktır” projesinin kuruculuğunu Fransa’da bir ilkokul ile ülkemizde Rize Çayeli İshakoğlu İlkokulunun yaptığını ve bir twinning projesi olduğunu belirterek, “2,5 ay sürecek olan bu proje eş zamanlı olarak dünyada 10 ülkede, ülkemizde 81 ilde yürütülmektedir. 93 idealist öğretmen, binlerce öğrencinin katıldığı bu projenin Ordu ili temsilciliğini Perşembe Cumhuriyet İlkokulu 3/A sınıfı öğretmeni olarak ben ve kitap okumayı seven 16 öğrencim birlikte yürütmekteyiz” dedi.

Projenin amacı hakkında da bilgi veren İlknur Şenel Süzgün, “Projenin amacı, dünya üzerinde kitap okumaya dikkat çekerek, farkındalık oluşturmak ve okuma alışkanlığı kazandırılmış bir nesil yetiştirmektir. 2,5 ay sürecek olan bu proje kapsamında tüm il ve ülkelerdeki proje ortakları okullarda eş zamanlı olarak kitap okuma üzerine farklı birçok etkinlik yapılacak. Bu proje aynı zamanda farklı il ve ülkedeki öğretmenler arasında işbirliği, dayanışma ve yardımlaşma becerilerini de güçlendiriyor” diye konuştu.

Süzgün, proje kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerle ilgili de bilgi vererek, “Öğrencilerimizle birlikte ‘Okumak Yaşamaktır’ projesi kapsamında ‘Mavi Yeşil İç İçe, Okuyoruz Özgürce, Ordu’da Perşembe’de’ sloganıyla, ellerinde kendi hazırladıkları pankartlarla teleferikte, Boztepe’de, Yason Burnu’nda, Mersin Balıkçı Barınağı’nda, Perşembe sahilinde kitap okuma etkinliği gerçekleştirdik. Bu etkinliklerde, çevredeki insanların dikkatini çekip, projeyi onlara da anlattık. Onlara da kitap vererek, birlikte kitap okuma etkinliği gerçekleştirdik. Kitap okuma etkinliği yaptığımız mekanlarda fotoğraf ve video çekimleri de gerçekleştirdik. Böylece projenin önemli amaçlarından birisi olan ‘Kitap sevgisi ile illerin kültürel tanıtımını birleştirmek’ amacımızı da gerçekleştirmiş olduk. Çekilen bu görseller ortak bir havuzda toplanarak, 28 Mayıs 2018 tarihinde eş zamanlı olarak dünyada 10 ülkede, yurdumuzda 81 ilde sergilenecek” şeklinde konuştu.

Ziyarette bulunan Perşembe Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri, okul müdürü Derya Yazıcı ve öğretmen İlknur Şenel Süzgün, projeye destek veren Vali Seddar Yavuz’a da teşekkür etti.

“Okumak Yaşamaktır” projesi kapsamında çeşitli mekanlarda kitap okuma etkinliklerinde bulunan Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerini, öğretmen ve okul yöneticisini kutlayan Vali Seddar Yavuz, “Eğitim, bizim üzerinde en çok hassasiyet gösterdiğimiz konudur. Bu tür faaliyetleri çok önemsiyorum. Bu projeyle ilgili daha önce beni ziyaret ederek, bilgilendirdiklerinde çok hoşuma gitmiş ve her türlü desteği vereceğimizi söylemiştim. Şimdi yapılan etkinlik ve faaliyetleri öğrenince daha da mutlu oldum. Bu proje kapsamında yapılan etkinlikler, kitap okuma alışkanlığı konusunda toplumda bir farkındalık oluşturmasının yanında ilimizin tanıtımına da katkı sunmuştur. Bizleri gönülden tebrik ediyorum, başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design