Son Dakika
28 Mart 2024 Perşembe

Vali Yavuz, Ordu’da Damla Projesi Gençlerini Kabul Etti

08 Ağustos 2017 Salı, 13:29
Bu Haberi Paylaş!

Vali Seddar Yavuz, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sosyal sorumluluk projelerinden birisi olan “Damla Projesi” kapsamında, Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen 22 üniversite öğrencisini kabul etti.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan ‘Damla Projesi’  kapsamında Ankara, Aksaray, Bitlis, Konya, Çorum, Batman, İstanbul, Elazığ, Malatya, Karabük, Aydın, Afyon, Hatay, Hakkari, Bingöl illerinden Ordu’ya gelen  ve Ordu’da, çeşitli ziyaretler gerçekleştirerek, yöre kültürü ile sosyal yaşantısı hakkında bilgi sahibi olacak olan 22 üniversite öğrencisi ile bir süre sohbet eden Vali Seddar Yavuz, ”Sizleri Ordu’da görmekten büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bizde sizin gibi Türkiye’nin birçok yerini yıllardır geziyoruz. 28 yıldır bu meslekteyim. Türkiye’de gitmediğim bir Karadeniz bölgesi kalmıştı. Ordu Valiliği ile Karadeniz’de de görev yapmış oluyorum. Çünkü, ne kadar yer görürseniz, ne  kadar insanla karşılaşırsanız bu da eşsiz bir deneyim kazandırır insana.  Doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi ile zengin bir insan topluluğuyuz. Allah’a hamd olsun ki, cennet gibi  bir  vatanda yaşıyoruz. Büyük bir medeniyetin mensubuyuz. Biz dünyada son evrensel imparatorluğun sahibiyiz. Dolayısı ile 1071’de başlayan dirilişimiz, kıyamımız, ilahi Kelimetullahı ve İslam’ı Viyana kapılarına kadar taşımıştır. Boşnakları, Arnavutları, Makedonları İslamlaştırmıştır. Daha da ötesi Malazgirt Zaferi dünyadaki zulme ve her türlü kötülüğe karşı bir direnişin adıdır. O yüzden de biz bin yıldır dünyada hakkı hukuku ve adaleti haykırmış ve sadece bunun peşinden koşmuş bir milletin evlatlarıyız. Biz insanlara bakarken sadece  80 milyon vatan evladının değil, Balkanları, Kafkasları, Ortadoğuyu hatta Afrika’yı  kucaklıyoruz. Gönül coğrafyamızda bütünleşmek istiyoruz.” diye konuştu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’na böyle bir projeyi hayata geçirmesi dolayısıyla teşekkür etti.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Metin Ayvazoğlu  ise projenin amacının, gençlerin, aile ya da yakın çevre dışındaki bireylerin yaşam kalitesinin artırılması için toplumsal girişime destek olmaları amacıyla başlatıldığını söyleyerek, “8 gün sürecek olan programda, öğrencilerimiz sevgi evleri ile huzurevini ziyaret edip huzurevi sakinlerimizle sohbet edecek, mezarlık ziyareti de yaparak hakkın rahmetine kavuşmuş olanlara dualarımızı okuyacağız. Bunun yanında çevre temizliği mutlaka yapılacak. Öğrencilerimiz, insanlığın ihtiyacı merhameti dokunabildikleri bütün herkese özellikle dezavantajlı evlatlarımıza işliyecekler” dedi.
Türkiye’nin farklı bölgelerinden Ordu’ya gelen 22 üniversite öğrencisi ise, “Bu proje kapsamında gönüllere damla olmaya geldik. Arkamızda tebessüm bırakmak  ve güzel anılmak istiyoruz” diyerek, duygularını dile getirdiler.
Gençlerin maddi karşılık beklemeden, ailesi ya da yakın çevresi dışındaki bireylerin yaşam kalitesini artırmak için toplumsal bir girişime destek olmalarını sağlamak amacıyla 2014 yılında başlatılan “Damla Projesi” ile üniversiteli gençler, gittikleri şehrin kültürünü ve yöre halkını yakından tanıma fırsatı buluyor. Projeyle Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan gençler ve farklı ülkelerden gelen yabancı üniversite öğrencileri bir araya gelerek gittikleri illerde çeşitli gönüllülük faaliyetlerinde bulunuyor. Proje kapsamında okul, aile, kurum, yetimhane, huzurevi ve engelli dernekleri gibi çeşitli yerler ziyaret ediliyor, çevre temizliği, fidan dikimi, boyama gibi aktiviteler yapılıyor.

Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design