Son Dakika
19 Nisan 2024 Cuma

Vali Yavuz, Sporda Kuralsızlığa Taviz Vermeyeceğiz

11 Ağustos 2017 Cuma, 07:15
Bu Haberi Paylaş!

Ordu il Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı, Vali Seddar Yavuz başkanlığında yapıldı.
Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen İl Spor Güvenlik Toplantısına, Vali Yardımcısı Bayram Gale, İl Emniyet Müdür Vekili Orhan Memiş, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Murat Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Ordu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mustafa Kılıç ve diğer kurul üyeleri katıldı.
6 Ağustos 2017 Pazar günü Samsun’da, Beşiktaş-Konyaspor arasında oynanan Süper Kupa müsabakasında meydana gelen olaylar sonrası, spor müsabakalarında alınması gereken tedbirler gözden geçirildi.
Toplantı başlangıcında bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, 6 Ağustos 2017 Pazar günü oynanan Süper Kupa müsabakasında yaşananların Türk insanına yakışmadığını, böyle bir rezaleti bu ülkeye yaşatmaya kimsenin hakkı olmadığını söyledi.
Herkesin kurallara uygun davranması ve sporun saygı çerçevesinde yapılması gerektiğini ifade eden Vali Yavuz, “Statlarımızda, tribün anarşisi yaşanıyor. Statlara yanıcı, patlayıcı ve kesici maddeler sokuluyor. Tribünlerde çok çirkin küfürler sarf ediliyor. Dikkat ederseniz, son yıllarda tribünlerde spor seyircisi azalıyor. Böyle bir ortamda spor olmaz. Seyirci tribünlere gelmez. Tribünlerdeki bu olumsuzlukların önlenmesi ve giderilmesi için herkes üzerine düşeni yapmalı. Bizler de yapacağız. Kuralsızlık, kural olamaz. Buna asla izin vermeyiz. Herkesin kurallara uygun davranmasını sağlayacağız. Bu konuda hiçbir taviz vermeyeceğiz” diye konuştu.
Vali Seddar Yavuz’un konuşmasının ardından, toplantıya katılanlar, sporda şiddetin önlenmesi konusunda alınması gereken tedbirlerle ilgili görüş ve önerileri dile getirdi.
İçişleri Bakanlığı’nın konuya ilişkin yazılı talimatının da okunduğu toplantıda, yapılan değerlendirme sonucunda; stada girişlerde seyirci kontrolünün özel güvenlik birimleri ile birlikte emniyet görevlilerince yapılması, mahkemece hakkında spor müsabakalarına giriş yasağı konulan kişilerin müsabakalara girişinin engellenmesi, müsabakanın oynanacağı stadın maçtan önce emniyet güçlerince tamamen aramasının yapılması, protokol tribününe giriş hakkı olmayan kişilerin protokol tribününe alınmaması, TFF ile işbirliğine gidilerek 3. lig müsabakalarının oynandığı statlara da güvenlik kamerası sisteminin yapılması, stat çevresinde bulunan işyerlerinin müsabaka günü zabıta tarafından kontrol ve denetimlerinin yapılması, taraftar grupları ile iletişim ve irtibat halinde olunması, stadın fiziki eksikliklerinin gözden geçirilerek giderilmesi, konularında görüş birliğine varıldı.
Toplantıda alınan kararlar, bir rapor halinde İçişleri Bakanlığı’na bildirilecek.

Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design