Son Dakika
28 Mart 2024 Perşembe

Vali Yavuz, Tahliye Edilen 18 Konutun Bulunduğu Alanda İncelemede Bulundu

13 Ağustos 2018 Pazartesi, 08:06
Bu Haberi Paylaş!

Ordu Valisi Seddar Yavuz, ilimizde etkili olan sağanak yağışlar sonucu Çaybaşı ilçesi İlküvez Mahallesi Taşkesiği mevkiinde heyelan ve toprak kayması riskine karşı boşaltılan 18 evin bulunduğu bölgede incelemede bulundu.

Bölgede devam eden aşırı yağışlar sonucu oluşan heyelan ve toprak kayması riskine karşı tedbir amacıyla boşaltılan 18 evin bulunduğu Çaybaşı ilçesi İlküvez mahallesi Taşkesiği mevkiine giden Vali Seddar Yavuz, bölgede incelemelerde bulunduktan sonra AFAD Müdürü Osman Işık ve diğer yetkililerden bilgi aldı.

Vali Seddar Yavuz, tahliye edilen 18 evin bulunduğu bölgede yaptığı incelemenin ardından tahliye edilen ve Mesleki Andolu Lisesi öğrenci yurduna yerleştirlen ailelerle bir araya gelerek ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti.

Ailelerin yaşadığı durum hakkında bilgi alan Vali Seddar Yavuz, ailelerin her türlü ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi.

Vali Seddar Yavuz, heyelan ve toprak kayması riski nedeniyle 18 evin tahliye edildiği Çaybaşı ilçesi İlküvez mahallesi Taşkesiği mevkiinde yaptığı inceleme ve ailelerle buluşmasının ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu.

“18 Hanede Yaşayan 70 Vatandaşımız Risk Nedeniyle Tahliye Edildi”

Çaybaşı ilçesinde 48 saat içinde yaklaşık metrekareye 300 kilogram yağış düştüğünü ifade eden Vali Yavuz, “Çaybaşı ilçemizin İlküvez mahallesi Taşkesiği mevkiinde aşırı yağışların neden olduğu bir heyelan söz konusu. Aşağı yukarı yaklaşık 48 saat içerisinde 300 kilogramı aşan bir yağış meydana geldi. Dün akşam saatlerinde yaklaşık 50 kg yağış meydana geldi. Yağış sabaha devam etti. Daha önce biz buradaki tehlikeyi görerek vatandaşlarımızı tahliye etmiştik. Dün gecede yine tahliye işleri konusunda arkadaşlarımız yoğun çalıştı. Buradaki aileleri bir pansiyona yerleştirmek suretiyle mağduriyetlerini gideriyoruz. Vatandaşlarımızın içerde hayvanları var. Burada Çevre Şehircilik İl Müdürümüz, AFAD Müdürümüz, Tarım ve Orman Müdürümüz, jeoloji mühendislerimiz ve diğer mühendis arkadaşlarımız sabahtan beri olay yerinde gerekli inceleme ve tetkikleri yaptılar. Bu bölgede şuan için hiçbir şekilde vatandaşlarımızın ikametine izin vermeyecektir. Buradan 18 hanede yaşayan 77 vatandaşımız tahliye edildi. Vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçları karşılanacak. Nihai rapor, AFAD Müdürlüğümüzün teknik elemanları tarafından düzenlenecek. Biz de raporun düzenlenmesinden sonra nihai kararımızı vereceğiz. Ama geçici olarak, bu bölgeye giriş-çıkışı ve ikameti yasaklamış bulunuyoruz. Vatandaşlarımızın şu ana kadar göstermiş olduğu duyarlığa teşekkür ediyorum. Bundan sonra da yetkili makamlar tarafından yapılan ikazlara, uyarılara riayet etmeleri kendi can ve mal güvenliği açısından önemlidir” dedi.

“Ordu, Afet Konusunda Büyük Bir Sınav Vermiştir”

Ordu İlinin afet konusunda büyük bir sınav verdiğini belirten Vali Yavuz, “Şunu net olarak söylemem gerekir ki, Ordu, afet konusunda büyük bir sınav vermiştir. Benim kanaatim odur ki, böylesine 30-40 yılda bir meydana gelen ve metrekareye 300 kg’mı aşan bir yağış karşısında 1.325 vatandaşımızın anında tahliye edilmiş olması, geldiğimiz noktada sevindirici taraftır. Bu da Ordu’da yaşanan sel felaketinin ne kadar iyi yönetildiğinin başka bir göstergesidir. Vatandaşlarımıza bir kez daha sesleniyoruz. Özellikle dere yataklarında yağışlı durumlarda bulunmamalarını bir kez daha tavsiye ediyoruz. Meteorolojik verileri il valisi olarak yakinen takip ediyorum” diye konuştu.

“Tüm Kurumlarımıza Teşekkür Ediyorum”

Açıklamasının son bölümünde afetin başladığı andan itibaren 4-5 gündür cansiperane çalışan tüm kamu kurum ve kuruluşlarının çalışanlarına ve yöneticilerine teşekkür eden Vali Yavuz, “Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız, belediyelerimiz dahil çalışıyoruz. Bu arada Büyükşehir Belediyemize, İlçe Belediyelerimize, İlçe Kaymakamlarımıza, AFAD Müdürlüğümüze ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının hepsine teşekkür ediyorum. Devletimiz tüm imkanlarla sahadadır. Vatandaşlarımız merak etmesinler ben de yakinen an ve an takip ediyorum. Nitekim dün gece saat 03’e kadar buradaki süreci yakinen takip ettim. Kaymakam arkadaşımla ve Belediye Başkanımızla defalarca telefonda görüştüm. Ve buranın bütün videoları, tüm fotoğraflar benim elimde var. Zaten o yüzden de bu konuda çok hassasiyet gösterdik. Vatandaşlarımızın da hassasiyet göstereceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design