Son Dakika
19 Mart 2024 Salı

Vali Yavuz, Vatandaş Memnuniyetini Esas Alan Bir Yaklaşımla Yolumuza Devam Edeceğiz

28 Şubat 2018 Çarşamba, 12:18
Bu Haberi Paylaş!

Vali Seddar Yavuz, Gürgentepe ilçesine gerçekleştirdiği ziyaret, inceleme ve temaslar kapsamında ilçe müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, okul müdürleri, muhtarlar ve din görevlileri ile düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

“İstişarede Bulunmak, Sorunları Dinlemek Üzere Ekibimizle Buradayız”

“Bugün sizlerle buluşmak, istişare etmek, ilçemizin sorunlarını dinlemek, yapabileceğimiz hizmetleri-yatırımları konuşmak üzere bütün ekibimizle beraber geldik” diyerek, konuşmasına başlayan Vali Seddar Yavuz, ”Devletin fonksiyonları, görevleri ve vatandaşımızın devlete yüklemiş olduğu görev değişiyor. Dolayısıyla eski anlayışlarımızı hakim kılma imkanı artık bulunmuyor. Dünyadaki değişim ve dönüşüme hepimizin ayak uydurması, özellikle kamu gücünü kullanan yöneticilerin, vatandaş odaklı, vatandaş memnuniyetini esas alan bir yaklaşımla yoluna devam etmesi, olmazsa olmaz bir durum olarak karşımızda bulunuyor. Ortadoğu’da, gönül coğrafyamızda meydana gelen iç karışıklığın sebebi tam da budur. Özellikle memnuniyetsizlikleri kaşımak suretiyle, yani devletten beklenen, devlete yüklenen misyonun yerine getirilmemesi vesilesiyle kaşınan yaralar, büyük felaketlere sebep oluyor” şeklinde konuştu.

“Vatandaşın Talep ve İsteklerini Yerine Getiren Bir Devlet olarak Yolumuza Devam Ediyoruz”

Vali Yavuz, ”Biz, 81 milyon vatan evladını birinci sınıf vatandaş olarak görüyor ve 81 milyon vatan evladının her birinin hassasiyetini, kendi hassasiyetimiz olarak kabul ediyoruz. Hiçbir vatandaşımıza, bir ideoloji pompalamak gibi bir niyetimiz de yok. İdeolojik devlet olmaktan çok, biz vatandaşı olduğu gibi kabul eden, vatandaşın talep ve isteklerini yerine getiren, bir devlet olarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Biz vatandaşımıza şekil vermek, ayar vermek, makbul, az makbul, çok makbul, makbul olmayan vatandaş tanımlamalarının tamamını terk ediyoruz, terk ettik. Bu fevkalade önemlidir. Bütün kamu yöneticilerinden de beklentimiz budur. Vatandaşların hassasiyetleri, sizin hassasiyetleriniz olmalı. Hiç kimseyi ötekileştirmek bizim haddimiz değil, hiç kimseye şekil vermek, ayar vermek, bizim haddimiz değil. Birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek, bunlardan bir ayrılık çıkarmayacağız. Bu ülkede 81 milyon insan yaşıyor. 81 milyon insanın hassasiyetlerine biz saygı göstereceğiz, onlar da başkalarının hassasiyetlerine saygı gösterecek. Herkes, herkesin hassasiyetlerine, kutsallarına saygı göstermelidir. Nitekim, biz bunları yapabilecek durumdayız.” diye konuştu.

“Büyüklüğün Ölçüsü; Bilim ve Teknolojide En Üst Seviyeye Çıkmak Değil, Vicdana Sahip Olmaktır”

Konuşmasında tarihten ders almak ve unutmamak gerektiğinin altını çizen Vali Yavuz, ”Türkiye, sadece kendisi için değil, İslam coğrafyası için, gönül coğrafyası için rol model olabilecek bir ülke. Bugün bunu söylerken, insanların bir kısmı buna inanmıyor. Neden inanmıyor? Çünkü, Ortadoğu’yu, İslam dünyasını bilmedikleri için inanmıyorlar. Türkiye, bırakın İslam dünyasını, gönül coğrafyasını, Avrupa’ya örnek olabilecek kadar özgür bir ülke. Şu anda karşılaştığımız en büyük problemlerden bir tanesi, özgüven eksikliğidir. Bizim, önce 81 milyon insanı kucaklamamız, bu yetmez, gönül coğrafyamızı kucaklamamız ve daha önemlisi de tüm insanlığı kucaklamamız gerekir. Biz bu ufka sahip bir milletiz. Çünkü, dünyada hakkı, hukuku haykırabilecek şu anda yegane millet, biziz. İspanya’dan kaçıp gelen Yahudilerin sığınabildiği yerdir; Türkiye. O yüzden Türk Milleti, büyük millettir. Büyük millet, sanıldığı gibi dünyada ne kadar alanı fethettiği ya da ne kadar alanı yönettiğiyle alakalı değildir. Adaleti temsil edip, etmediği ile ilgilidir. Büyüklüğün ölçüsü; bilim ve teknolojide en üst seviyeye çıkmak değil, vicdana sahip olmaktır. Eğer dünya vicdanından bahsedebilirsek, dünyanın vicdanı biziz. Dünyanın neresinde aç ve susuz insan varsa, onun yardımına koşan bir millet de varsa, o da Türk Milletidir. Bizim medeniyetimiz birkaç unsur üzerinde durur. Birincisi; Türk milleti olarak insan tasavvurumuz vardır. İnsan, Allah’ın yarattığı en kutsal, en mükemmel varlıktır. İnsanı, insan olduğu ve Allah yarattığı için severiz. İkincisi; Türk milletinin Müslüman ve insan tasavvuru vardır. Müslümanı, insanı önceleriz. Üçüncüsü; bütün bunları yaparken, pergelimizin bastığı yer sevgidir. Dördüncüsü ise; adalettir. Bu dört tane unsuru bir araya getiremediğiniz zaman, sizin ufkunuzu devam ettirebilmeniz de mümkün değildir” dedi.

“Vatandaşımıza Değer Verecek, Saygı Göstereceğiz”

Vali Seddar Yavuz, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: ”Son 15 yılda Türkiye’nin aldığı mesafe asla inkâr edilemez. Bu siyasi görüşten bağımsız bir durumdur. Türkiye’nin sessiz ve büyük bir devrim yaptığını çok net bir şekilde görüyorum. Bu herkes için bir devrimdir. Siyasi görüşü, düşüncesi ne olursa olsun bir devrimdir. Yeterli mi ayrı şey. Biz vatandaşımızı huzurlu ve mutlu kılacağız. Her kim olursa olsun vatandaşımıza değer verecek, saygı göstereceğiz.”


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design