Son Dakika
19 Nisan 2024 Cuma

VALİLİKTEN YENİ TEDBİR AÇIKLAMASI

30 Mart 2020 Pazartesi, 12:47
Bu Haberi Paylaş!

Tüm Dünya’yı tehdit eden boyuta gelen ve ülkemizde de yaygınlaşan Koronavirüs (Covid-19) salgınından ülkemizi, vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla Devletimizce alınan tedbirler ve kararlar, Ordu’da sıkı bir şekilde uygulanıyor.

Korornavirüs salgınının yayılmasını engellemek amacıyla alınan tedbirler kapsamında Ordu’da yürütülen çalışma ve hizmetlerle ilgili açıklamada bulunan Vali Seddar Yavuz, Koronavirüs Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda başta Cumhurbaşkanlığı, Sağlık Bakanlığı ve diğer ilgili Bakanlıklar tarafından alınan ulusal tedbirler, Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında oluşturulan Hıfzıssıhha Meclisi Kararlarına dönüştürülerek, tavizsiz bir şekilde uygulandığını söyledi.

“Önemli Tedbir Kararları Aldık”

Koronavirüs Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda, 27 Mart 2020 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 7 yeni tedbirle birlikte koronavirüs salgınının yayılmasını engellemek amacıyla ülke genelinde farklı bir safhaya geçildiğini ifade eden Vali Seddar Yavuz, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 27 Mart 2020 tarihinde açıklanan 7 yeni ilave tedbirler birlikte Koronavirüs salgını ile mücadelede ülke olarak farklı bir evreye geçtik. Alınan tedbirlerin ilimizde eksiksiz ve tavizsiz bir şekilde uygulanmasını temin etmek için 28 Mart 2020 Cumartesi günü İl İdare Şube Başkanları Toplantısı, İl Hıfzıssıhha Meclisi Toplantısını gerçekleştirdik. Akabinde, İl Pandemi Kurulu’nu oluşturarak ilk toplantımızı gerçekleştirdik. İl Hıfzıssıhha Meclisi Toplantısında, ilimizde alacağımız tedbirler ve yapacağımız uygulamaları kararlaştırdık. Süratle de aldığımız kararları uygulamaya koyduk” dedi.

“Seyahat İzin Kurulu Oluşturuldu”

Şehirlerarası seyahat yapanlara ilişkin açıklamada bulunan Vali Yavuz, “Şehirlerarası seyahatlerin Valilik iznine bağlanması tedbiri kapmasında, Valiliğimiz koordinesinde, ilçe kaymakamlarının başkanlığında ‘Seyahat İzin Kurulu’ oluşturduk. Bu kurullar, şehirlerarası otobüs terminallerinde büro oluşturmak suretiyle belirlenmiş olan kriterlere göre şehirlerarasında yolculuk yapacak vatandaşlarımıza ‘Seyahat İzin Belgesi’ düzenlemekteler. Seyahat İzin Belgesi düzenlenen vatandaşlarımız da otobüs firmalarına gidip biletlerini alabilmektedirler. Otobüs firmaları, adına ‘Seyahat İzin Belgesi’ düzenlenmeyen kişilere bilet kesemeyeceklerdir” diye konuştu.

“İl Sınırında Kontrol ve Denetim Noktaları Oluşturduk”

Ordu’nun 5 ayrı il girişinde kontrol ve denetim noktaları oluşturulduğu belirten Vali Yavuz, “İlimizde, Samsun Girişi (Ünye/Akçay Mevkii), Giresun Girişi (Gülyalı/Turnasuyu Mevkii), Tokat Girişi (Aybastı), Tokat Girişi (Akkuş), Sivas Girişi (Mesudiye), olmak üzere 5 ayrı il sınırı girişinde oluşturulan kontrol noktalarında, ticari araçların yanısıra özel araçlar da denetleniyor. Kontrol noktalarında görev yapan, emniyet, jandarma ve sağlık personelinden oluşan ekipler, şehirlerarası yolculuk yapanların seyahat izin belgesi olup olmadığını ve yolcuların sağlık kontrolleri yapıyor. Şüpheli vakalar, tanı için hastanelere gönderiliyor. Yapılan kontrollerde Covid-19 semptomu tespit edilenler ise karantinaya alınıyor. 28 Mart 2020 Cumartesi günü saat 17.00’de başlayan kontrol ve denetim faaliyetlerinde, 30 Mart 2020 Pazartesi günü (bugün) saat 08.00 itibariyle 1.911’i özel, 505’i ticari araç olmak üzere toplam 2.416 araç kontrol edildi. Bu araçlarda seyahat eden toplam 5.663 kişinin de sağlık taraması, kontrolü yapıldı” şeklinde konuştu.

“Vatandaşlar Evde Kalmaları İçin Uyarıldı”

Koronavirüs salgınının yayılmasının önlenmesi için en önemli gerekliliğin evde kalarak, kişisel izolasyonun sağlanması olduğuna dikkat çeken Vali Yavuz, “Vatandaşlarımız zaruri durumlar dışında evlerinde kalmaları ve sokağa çıkmamaları konusunda sık sık uyarıyoruz. Bu uyarılarımızı daha çok dikkat çekmek ve vatandaşlarımızı sokağa çıkmamaları konusunda bilinçlendirmek için her platformu kullanıyoruz. İlimizde bulunan trafik lambalarına, “Evde Kal”, “Evde Hayat”, “Eve Git” gibi yazmak suretiyle sürücülerin ve yolcuların dikkatini çekiyoruz. Ayrıca, billboard, raket, megalight, led ekran gibi, açık hava reklam alanlarında yayınladığımız görseller, VTR’ler aracılığıyla vatandaşlarımızı bilinçlendiriyoruz. Diğer taraftan, sahillere, parklara, meydanlara, piknik alanlarına uyarıcı levhalar asmak suretiyle buraların kullanılmasına müsaade etmiyoruz. Ordulu hemşerilerimizin almış bu tedbirlere büyük çoğunlukla uyduğunu memnuniyetle görüyoruz. Nitekim, 27 Mart 2020 Cuma günü 8.753 kişinin, 28 Mart 2020 Cumartesi günü 5.627 kişinin,29 Mart 2020 Pazar günü 2.662 kişinin, toplu taşıma araçlarını kullandığı tespit edilmiştir. Bu sayılar, daha önceki günlere vatandaşlarımızın evde kalarak, daha az sayıda sokağa çıktığını göstermektedir” dedi.

“Sınırlama Getirilen Sosyal Aktivitelerin Denetimleri Yapılıyor”

Vatandaşların piknik yamak, balık tutmak, spor ve yürüyüş yapmak gibi faaliyetler nedeniyle çok yakın mesafede bir arada bulunabilecekleri, bu durumun da hem kendi sağlıkları, hem de toplum sağlığı açısından risk oluşturacağı gerekçesiyle yasaklandığına işaret eden Vali Yavuz, “İlimizde aldığımız önlemlerle sahil bantlarında, mesire ve piknik alanlarında, park ve bahçelerde çok sıkı kontrol ve denetim yapıyoruz. Vatandaşlarımızın evde kama duygusunu zaafa uğratacak bu tür faaliyetlerden, aktivitelerden uzak durmalarını özellikle istiyoruz. Bu konudaki yasakları da tavizsiz bir şekilde uygulayacağız” şeklinde konuştu.

“Vefa Sosyal Destek Grupları Hizmetlerini Sürdürüyor”

Koronavirüs tedbirler kapsamında, sokağa çıkma yasağı getirilen 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını belirten Vali Seddar Yavuz, “22 Mart 2020 tarihinde oluşturduğumuz Vefa Sosyal Destek Gruplarımız, bir haftalık süre içerisinde 6.054 vatandaşımızın isteğini, ihtiyacını yerine getirerek, hizmetinde bulundu. Vefa Sosyal Destek Gruplarımızda görev alan kamu çalışanlarımız, vatandaşlarımızın sağlık hizmetleri, ilaç ihtiyaçları, temel gıda maddelerinin karşılanması, evlerinin temizliği, kişisel bakımları, emekli maaşlarının bankadan çekilmesi gibi hizmetleri yerine getirilmektedir” diye konuştu.

“Alınan Tedbirlere ve Yasağa Uymayanlara Ağır Para Cezası Uygulanıyor”

Vali Seddar Yavuz, koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbirlere uymayanlara, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu çerçevesinde idari para cezası uygulandığını söyledi. Vali Yavuz, sokağa çıkma yasağını ihlal eden 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızdan 2.755’inin ikaz edilerek evine gönderildiğini, ancak tüm uyarı ve ikazlara aldırmayan 56 vatandaşa da idari işlem yapıldığı kaydetti.

“Evde Kal” uyarılarını dikkate alarak, evlerinde kalan ve kişisel izolasyonlarını sağlayan vatandaşlara da teşekkür eden Vali Seddar Yavuz, koronavirüs belasının hep birlikte verilecek mücadele sonucunda def edileceğini sözlerine ekledi.


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design