Son Dakika
28 Mart 2024 Perşembe

“VATANDAŞLARI MAĞDUR ETMEYECEĞİZ”

18 Şubat 2019 Pazartesi, 15:51
Bu Haberi Paylaş!

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Aybastı ilçesinin Sağlık Mahallesinde meydana gelen heyelan afetini yerinde inceledi.

Beraberinde, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Hüseyin Öztürk, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık, İl Sağlık Müdürü Ergün Yanmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Mustafa Genç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, DSİ 75. Şube Müdürü Mehmet Kurul, İl Müftü Yardımcısı Cemal Uzun, Defterdar Yardımcısı Mustafa Yılmaz, YEDAŞ Ordu İl Koordinatörü Ümit Yaşar Kışla, ile birlikte Aybastı ilçesine giden Vali Seddar Yavuz, ilçeye bağlı Sağlık Mahallesinde meydana gelen heyelan olayını teknik ekiplerle birlikte yerinde inceledi.

Afetzedelere geçmiş olsun dileğinde bulunan Vali Seddar Yavuz, heyelan nedeniyle gereken tedbirlerin alındığını söyledi.

Heyelana maruz kalan evleri ve araziyi tek tek inceleyen Vali Yavuz, heyelan olayı hakkında mahalle muhtarı Kemal Ay ve arazi sahiplerinden bilgi aldı. Vali Yavuz, arazi üzerinde daha önce yapılan teknik inceleme hakkında da AFAD Müdürü Osman Işık’tan da bilgi aldı.

“17 Binada Yaşayan 27 Aile Afetten Etkilenmiş Durumda”

Vali Yavuz, afet bölgesinde yaptığı incelemenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ilçede meydana gelen heyelan olayının detaylı bir şekilde incelendiğini belirterek, 17 binanın heyelandan etkilendiğini söyledi.

17 binada 27 ailenin yaşadığının altını çizen Vali Seddar Yavuz, heyelandan etkilenen 10 hanenin boşaltılmasına yönelik ön rapora göre ilçe Kaymakamlığına gerekli talimatın verildiğini ifade etti.

Vali Yavuz, “Bugün AFAD, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve Ordu Büyükşehir Belediyesinin teknik elemanlarından oluşan bir ekiple beraber Aybastı ilçemizdeki mahallemize geldik. Burada meydana gelen heyelanla ilgili detaylı bir inceleme gerçekleştirdik. Daha önceki hazırlanan raporları değerlendirdik. Bir kez daha getirdiğimiz ekiplere, ayrıntılı bir tetkik ve inceleme yapılmak üzere gerekli talimatları verdim. Şu ana kadar heyelandan 17 binanın etkilendiğini ve bu 17 binada da 27 ailenin yaşadığını tespit ettik. Halen binalarda yaşayan hane sayısı 10’dur. Dolayısıyla 10 evin boşaltılmasıyla ilgili olarak da ön rapora göre ilçe kaymakamımıza gerekli talimatlar tarafımdan verilmiştir. Ancak, bir kez daha geniş bir ekiple detaylı bir inceleme yapmak üzere ilave binalar söz konusu olabilir mi? Hangi tedbirler alınabilir? Ya da alınmalıdır? Konularını arkadaşlar değerlendirecekler. İl Çevre ve Şehircilik Müdürümüzün başkanlığında, mühendisler ve teknik elemanlarımız yapacakları çalışmanın sonucunda bir değerlendirme raporlarını valilik makamına sunacaklar. Daha sonra en son nihai kararımızı bu rapor doğrultusunda vereceğiz” diye konuştu.

“Her Türlü Tedbiri Aldık. Vatandaşlarımızı Mağdur Etmeyeceğiz”

Konuşmasının devamında Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hiçbir vatandaşını mağdur bırakmayacağının altını çizen Vali Seddar Yavuz, devletin her türlü tedbiri alarak vatandaşların mağduriyetini gidereceğini söyledi.

Vali Yavuz, “Buradan şunu söylemek isterim ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiçbir vatandaşını mağdur bırakmaz. Devletimiz her türlü tedbiri alır ve vatandaşlarımızın mağduriyetlerini giderir bunu vatandaşlarımıza ilettik. Bir kez daha kamuoyuna şunu söylemek istiyorum ki, boşaltılacak evlerde yaşayan vatandaşlarımızın kiraları karşılanacak ve peşin olarak kendilerine ödenecektir. Dolayısıyla herhangi bir endişe mahal yoktur. Önemli olan vatandaşımızın can güvenliğidir. Can güvenliği ile ilgili tedbirle süratle alınmaktadır” şeklinde konuştu.


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design