Son Dakika
18 Nisan 2024 Perşembe

YURT KAYITLARI DEVAM EDİYOR

20 Eylül 2021 Pazartesi, 13:05
Bu Haberi Paylaş!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 16 Eylül tarihinde açıklanan yurt başvuru sonuçlarının ardından yurt kayıtları için Türkiye’nin 81 ilinden öğrenciler Ordu’daki yuvalarına yerleşmek için yurt hakkı kazanan asil öğrenciler müracaat etmeye başladı.  1,5 yıl sonra yüz yüze eğitim için üniversite okuyacakları şehre gelen öğrenciler, maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat ederek öğrencilerin kayıt kabul işlemleri Altınordu, Fatsa ve Ünye’de hizmette olan yurt müdürlüklerinde yapılıyor. Ordu’da 7 yurt müdürlüğüyle 5.260 kişilik öğrenci kapasitesi ile hizmet veriyor. Öğrencileri bu yoğun dönemde yalnız bırakmayan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç” Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurtlarımızda Gençlerimizin kayıt yoğunluğu devam ediyor. Gençlerimize yeni Eğitim Öğretim döneminde başarılar dilerim. Bu yıl 5.200 Gencimizi İl Müdürlüğümüz yurtlarında ağırlayacağız.”dedi.

Öncelikle ilk kayıt ücreti ödenecek

Yurt hakkı kazanan öğrencilerin öncelikle kendilerine verilen süre içerisinde Ziraat Bankası şubelerinden, ATM’lerinden veya https://kyk.ziraatbank.com.tr/ internet adresinden ilk kayıt ücretini ödemeleri gerekiyor. İlk kayıt ücreti içerisinde güvence bedeli ve gün bazında yatak ücreti yer alıyor. Ödenmesi gereken ilk kayıt ücreti, T.C. kimlik numarasıyla ödeme ekranlarından sorgulama yapıldığında otomatik olarak ekrana çıkıyor.

Süresi içerisinde ilk kayıt ücretini ödemeyen öğrencilerin yurt hakkı geçersiz sayılacak.

İlk kayıt ücreti, öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirilme tarihine göre farklılık gösteriyor. Yerleştirme işlemini takip eden ay itibarıyla sadece aylık yurt ücreti ödeniyor. Güvence bedeli ise bir defaya mahsus alınıyor ve yurttan kayıt sildirdiğinde öğrenciye iade ediliyor.

Kesin kayıt için taahhütname onayı şart!

İlk kayıt ücretini ödeyen öğrencilerin, yurt kayıt işlemini 19 Eylül Pazar günü saat 22.45’e kadar e-Devlet üzerinden Gençlik ve Spor Bakanlığı/Yurt Kayıt İşlemleri linkine tıklayıp taahhütname onayı vererek tamamlaması gerekiyor.

Yedek yerleştirmeler devam edecek

Yedek sırası bekleyen öğrenciler için ilk yedek yerleştirme 20 Eylül’de, ikinci yedek yerleştirme 23 Eylül’de, üçüncü yedek yerleştirme ise 27 Eylül’de gerçekleştirilecek. Yedek yerleştirmeler sonraki haftalarda da her pazartesi ve perşembe günleri yapılmaya devam edecek.

KİM 7/24 öğrencilerin hizmetinde

Öğrencilerin yaşadığı sorunlara anında çözüm bulabilmek için 7/24 hizmet veren GSB KİM (Kurumsal İletişim Merkezi), kayıt sürecinde de öğrencilerin hizmetinde olacak.


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design