Son Dakika
27 Nisan 2024 Cumartesi

KARLIBEL TİCARET BAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

02 Şubat 2024 Cuma, 10:03
Bu Haberi Paylaş!

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Adil Levent Karlıbel Ordu’nun taleplerini Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’a iletti.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Adil Levent Karlıbel, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın katılımları ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen Ticaret ve Sanayi Odaları-Ticaret Odaları Müşterek Konsey Toplantısı’na katıldı.

Gerçekleştirilen toplantıda söz alan Başkan Karlıbel;”Ürettiği tarımsal ürünler ve doğal ham maddelerde miktar olarak önde bulunan söz sahibi şehirlerde yapılacak, bu ürüne dayalı sanayi yatırımlarında yatırım teşviklerinde ve sonrasında işletme aşamasında da SGK işveren payları ve diğer vergi istisnalarında pozitif ayrım uygulanmasını talep ediyoruz. Ordu’nun en kıymetli ürünü fındık ama bizim fındığımızı başka illerde işleyen firmalar var ve biz onlarla rekabet edemiyoruz. Bu pozitif ayrım bizlerin bazı tekelleşmelere karşı daha güçlü olmamızı sağlayacaktır. Örneğin, 2 milyar dolarlık pazarımızın yüzde 55’ini kontrol eden bir yabancı firma var. Bu firmaya rekabet kurumu açısından da üzerine hassasiyetle eğilmenizi rica ediyoruz.”Diye konuştu.

Başkan Karlıbel; Depremlerden az hasar görmek ya da olası bazı felaketlerde Marmara bölgesini rahatlatmak açısından, bizlerin hem sanayimizi, hem eğitim kurumlarımızı hem de sağlık sektörümüzü Anadolu’ya yaymak gibi bir projemiz ve hedefimiz var. Sağlık Bakanlığı hastahane ruhsatlarını Anadolu’ya serbest bırakırsa sağlık sektöründe bu yayılmayı sağlayabiliriz. Ayrıca eğitim artık çok pahalı olmaya başladı. Özel üniversitelerin Marmara bölgesinde kapattıkları her birime karşı Anadolu’da bir birim açmasına izin verirseniz eğitimi de taşıma şansımız artar.” İfadelerine yer verdi.


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design