Son Dakika
20 Nisan 2024 Cumartesi

ORDU ARTIK KÜLTÜR VE SANAT ŞEHRİ

10 Kasım 2021 Çarşamba, 10:36
Bu Haberi Paylaş!

Ordu Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirdiği etkinliklerle Ordu’yu adeta kültür ve sanat şehri haline getirdi. Daha önce de halkın ilgisini çeken kültür etkinliklerine imza atan Büyükşehir Belediyesi Kasım ayında da birbirinden önemli işlere imza atmaya hazırlanıyor. Ay içerisinde toplam 15 etkinlik Ordulularla buluşturulacak. Etkinlikler Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinde düzenlenecek. 8 Kasım tarihinde Yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun’un Taşbaşı Sanat alanında gerçekleştirdiği söyleşilerle başlayan etkinlikler, 9 Kasım tarihinde 92. Oscar ödüllerinde 4 ödüle layık görülen Parazit filminin gösterimiyle devam etmişti. Ay içerisinde filmler, söyleşiler, konferanslar ve konserler yine Orduluların beğenisine sunulacak.

15 GÜNDE 5 FİLM GÖSTERİMİ YAPILACAK…

Ordu Büyükşehir Belediyesinin etkinlik takvimi kapsamında farklı organizasyonlarda en iyi yabancı film ödüllerine sahip olan Amour 15 Kasım, Çocuk filmi Yürüyen Şato 20 Kasım, Honeyland 24 Kasım, Bir Ayrılık 27 Kasım ve Stalker filmi ise 30 Kasım tarihinde Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosunda gösterime sunulacak. Öte yandan 26 Kasım Çarşamba akşamı Belediyenin Karadeniz Tiyatrosunun belgeseli de yine izleyicilerle buluşturulacak.

YÖNETMENLER, YAZARLAR, UZMANLAR…

Kasım ayı içerisinde yine söyleşi ve konferanslarla sanatseverler adeta mest edilecek. 11 Kasım günü saat 19.00’da Yönetmen Seyid Çolak ve senarist Güven Adıgüzel Karadeniz Tiyatrosunda konferans düzenleyecek. 13 Kasım tarihinde ise Fatsa Kültür Sarayı’nda Kemal Sayan konferans düzenleyecek. 19 Kasım’da istihbarat ile ilgili çalışmalarıyla bilinen Emrah Safa Gürkan Ordu Kültür ve Sanat Merkezinde Ordulularla konferansta buluşturulacak. 22 Kasım’da Taşbaşı Sanat Alanında ise söyleşi ve imza günü olacak. Yazar Tarık Tufan Ordu’da olacak.

KONSERLER KULAKLARIN PASINI SİLECEK…

Büyükşehir Belediyesinin kültür ve sanat takvimi kapsamında 17 Kasım’da Yaprak Sayar Türk Müziği Konseri verecek. Sayar akustik konseri ile Türk müziğinin sevilen şarkılarını Taşbaşı Sanat Alanı’nda seslendirecek. 1 Aralık Çarşamba günü ise İncesaz grubu Ordu Kültür Sanat Merkezinde kulakların pasını silecek.

YUNUS EMRE UNUTULMADI

2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı nedeniyle Büyükşehir Belediyesi tarafından etkinlikler gerçekleştirilecek. 12 Kasım’da başlayan etkinlikler 3 gün sürecek. Sempozyumlar ve Off Road yarışları gerçekleştirilecek.


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design